Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dvojbarevná bábovka s podmáslím

1. 7. 2014

 

1 hrnek s podmáslím

2 vejce

1/2 hrnku oleje

3/4 hrnku cukru krupice

1 1/2 hrnku polohrubé mouky

1 prášek do pečiva

1 lžíce kakaa + 3 lžíce podmáslí

50 g mandlových lupínků (hranolků)

50 g brusinek

 

Smícháme podmáslí, vejce, olej a cukr, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na poloviny do jedné poloviny přidáme brusinky a do druhé kakao s 3 lžícemi podmáslí a mandlové lupínky. Do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy vlijeme napřed světlé a na ně tmavé těsto a pečeme při 180 °C asi 50 minut. Zkoušíme špejlí, zda je již upečeno.

 

babovka_s_podmaslim.jpg