Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čokoládové muffiny

29. 11. 2010

 

1 tabulka extra hořké čokolády

200 g hladké mouky

2 lžičky prášku do pečiva   

200 g moučkového cukru

4 lžíce kakaa

100 ml oleje

150 ml  zakysané smetany

2 vejce

bílá čokoláda

 

Tabulku hořké čokolády nalámeme a necháme v misce v mikrovlnce rozpustit. Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, kakaem a přidáme olej,vejce, zakysanou smetanu a rozpuštěnou čokoládu. Do formy na muffiny dáme vždy jednu lžíci těsta, pak položíme kousek bílé čokolády a přikryjeme druhou lžící těsta. Pečeme na 180 °C asi 15  minut.

Na muffiny můžeme namazat krém z rozpuštěné hořké čokolády (200 g) zakysané smetany (150 g) a 1 vanilkového cukru.

 

Zdroj: Albert magazín

 

cokoladove_muffinky.jpg