Jehněčí s citronem
2 kg jehněčí kýty
1 velký česnek
šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu
hrst čerstvých lístků majoránky nebo dobromysli
5 lžic oleje
sůl
Do masa uděláme ostrým nožem klínky a do těch vsuneme stroužky česneku - neoloupaného - nespálí se. Pak jehněčí potřeme směsí bylinek, soli, citronové kůry a šťávy a částí oleje.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dvě a půl hodiny. Během pečení jehněčí potíráme olejem a výpekem. Asi v polovině pečení překryjeme alobalem. Podáváme s bramborami, případně můžeme ještě jako přílohu fazolky - je to delikatésní :-).
Fazolky připravíme následovně: na lžíci sádla nebo oleje osmahneme nakrájenou cibuli a anglickou slaninu, přihodíme fazolky a opečeme, osolíme, opepříme, podáváme.
Zdroj: Apetit 4/2006