Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jehněčí s citronem

24. 4. 2015

 

2 kg jehněčí kýty

1 velký česnek

šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu

hrst čerstvých lístků majoránky nebo dobromysli

5 lžic oleje

sůl

 

Do masa uděláme ostrým nožem klínky a do těch vsuneme stroužky česneku - neoloupaného - nespálí se. Pak jehněčí potřeme směsí bylinek, soli, citronové kůry a šťávy a částí oleje.

Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C  dvě a půl hodiny. Během pečení jehněčí potíráme olejem a výpekem. Asi v polovině pečení překryjeme alobalem. Podáváme s bramborami, případně můžeme ještě jako přílohu fazolky - je to delikatésní :-).

Fazolky připravíme následovně: na lžíci sádla nebo oleje osmahneme nakrájenou cibuli a anglickou slaninu, přihodíme fazolky a opečeme, osolíme, opepříme, podáváme.

 

Zdroj: Apetit 4/2006

 

jehneci_s_citronem.jpg