Jehněčí roláda s bylinkami
1,5 kg jehněčího masa
hrst máty
hrst tymiánu
hrst petrželky
150 ml jogurtu
1 lžička pálivé papriky
50 ml olivového oleje
pepř, sůl
nové koření, celý pepř, bobkový list
Dva dny dopředu před přípravou jídla svaříme vodu se solí, novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Necháme vychladit a do tohoto láku naložíme maso přes noc. Druhý den maso z nálevu vyndáme, osušíme a rozkrájíme na plát. Přes fólii plát naklepeme. Smícháme jogurt s bylinkami solí a pepřem a asi 2/3 této marinády potřeme maso, zarolujeme, svážeme provázkem, potřeme zbytkem marinády a zabalíme do pečícího papíru. Necháme opět přes noc marinovat. Druhý den pečeme při teplotě 170 °C asi 2 hodiny. Ke konci pečení vybalíme z papíru a necháme v troubě zezlátnout. Podáváme s bramborem.
Zdroj: inspirováno Kluky v akci