Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jehněčí na víně

20. 4. 2014

 

jehněčí kýta

sůl, pepř

3 lžíce oleje

1 kg cibule

velký svazek tymiánu

200 ml suchého vína

petrželka

 

Maso ze všech stran pořádně osolíme a opepříme. Ve velkém litinovém hrnci rozpálíme olej a opečme na něm jehněčí ze všech stran. Jehněčí vyndáme z hrnce a vsypeme do něj na kolečka nakrájenou cibuli. Opékáme zhruba 10 minut, aby změkla a zezlátla. Přidáme tymián a chvilku opékáme. Osolíme a opepříme, na cibuli posadíme maso a přelijeme vínem. Pečeme zakryté při 160 °C asi 3 hodiny. Podáváme s kaší posypané petrželkou.

 

Zdroj: Apetit 4/2010

 

jehneci_na_vine.jpg