Jdi na obsah Jdi na menu
 


Salát s pečenou řepou podle Dity P.

2. 3. 2014

2 lžičky čerstvého tymiánu

2 lžičky balzamikového octa

2 lžičky olivového oleje + trochu na pokapání na talíři

2 lžíce medu

500 g předvařené řepy

sůl, pepř

1 plná hrst rukoly

1 plná hrst polníčku

250 g mozarelly

kůra z citronu

hrst dýňových semínek

 

Předehřejeme troubu na 200 °C. Smícháme tymián, balzamikový ocet, olej a med a do toho všeho vložíme nakrájenou uvařenou řepu. Promícháme, dobře osolíme, opepříme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 25 minut. (použijeme-li řepu syrovou - oloupeme ji a postupujeme stejně jako u předchozího, jen doba pečení se prodlouží na 40 - 50minut) Mezi pečením nasucho opražíme dýňová semínka. Na talíř rozložíme saláty, na ně mírně zchladlou řepu, natrhanou mozarellu, posypeme citronovou kůrou, opraženými semínky, osolíme, opepříme a vše zakápneme olivovým olejem. Podáváme s čerstvým pečivem.

 

Zdroj: Kuchařka - Deník Dity P.

 

salat_s_pecenou_repou.jpg