Salát s pečenou řepou podle Dity P.
2 lžičky čerstvého tymiánu
2 lžičky balzamikového octa
2 lžičky olivového oleje + trochu na pokapání na talíři
2 lžíce medu
500 g předvařené řepy
sůl, pepř
1 plná hrst rukoly
1 plná hrst polníčku
250 g mozarelly
kůra z citronu
hrst dýňových semínek
Předehřejeme troubu na 200 °C. Smícháme tymián, balzamikový ocet, olej a med a do toho všeho vložíme nakrájenou uvařenou řepu. Promícháme, dobře osolíme, opepříme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 25 minut. (použijeme-li řepu syrovou - oloupeme ji a postupujeme stejně jako u předchozího, jen doba pečení se prodlouží na 40 - 50minut) Mezi pečením nasucho opražíme dýňová semínka. Na talíř rozložíme saláty, na ně mírně zchladlou řepu, natrhanou mozarellu, posypeme citronovou kůrou, opraženými semínky, osolíme, opepříme a vše zakápneme olivovým olejem. Podáváme s čerstvým pečivem.
Zdroj: Kuchařka - Deník Dity P.