Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kořeněný pangasius s kuskusem

13. 3. 2016

2 citróny
4 lžičky kořenící směsi Ras el hanout
(nemáte-li tak jako já smíchejte: lžičku skořice, muškátového oříšku, mletého nového koření, mletého koriandru,mleté papriky + špetku chilli a pepře)
2 - 3 stroužky česneku
2 svazky jarní cibulky
(lze nahradit pórkem)
6 lžiček oleje
3 plátky pangasiuse
280 g kuskusu
300 ml  zeleninového vývaru
3 lžičky tekutého medu
hrst mátových lístků
sůl, pepř

Ze dvou citrónů nastrouháme kůru, přidáme k tomu šťávu z jednoho citrónu, koření, česnek, 1/2 nakrájených cibulek, 4 lžičky oleje, sůl, pepř. Tuto směs naneseme na rybu a necháme asi půl hodiny marinovat. Ryby vložíme na plech vyložený alobalem a pečeme asi 1/4 hodiny, pak na každý plátek rozetřeme lžičku medu a pečeme ještě asi 5 minut.
Kuskus dáme do mísy, přidáme 2 lžičky oleje, šťávu z druhého citrónu, druhou půlku nakrájených cibulek a zalijeme vařícím vývarem, promícháme, zakryjeme poklicí a necháme stát asi 3 minuty, pak načechráme vidličkou a přimícháme nakrájenou mátu.
Podáváme se skrojky citrónu.

Zdroj: Apetit (mírně upraveno)

koreneny_pangas_kuskus.jpg