Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuskus se sušenými rajčaty

19. 3. 2012

 

250 g kuskusu

1 zeleninový vývar

150 g sušených rajčat

20 g čerstvého zázvoru

50 g cibule

2 lžíce olivového oleje

1 jarní cibulka

sůl, pepř a drcený kmín

 

Kuskus vsypeme do kastrolku , promícháme s olejem, solí, kmínem a pepřem. Zalijeme 300 ml horkého vývaru, přiklopíme pokličkou a necháme odležet až se vývar vsákne. Odkapaná rajčata nakrájíme na drobné kostičky, zázvor na nudličky, spolu s nasekanou cibulkou lehce opečeme na pánvi na trošce oleje z rajčat. Smícháme s kuskusem. Ozdobíme jarní cibulkou.

Můžeme podávat se zakysanou smetanou a balkánským sýrem.

 

Zdroj: Apetit 9/2005

 

kuskus_se_susenymi_rajcaty.jpg