Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bábovkový knedlík

8. 3. 2016

 

 

1 hrnek (300 ml) hrubé mouky

větší špetka soli

2 rohlíky

2 vejce

1 hrnek mléka

1 lžička prášku do pečiva

 

Smícháme mouku se solí, práškem do pečiva, na kostičky pokrájenými rohlíky, přidáme žloutky, mléko a promícháme. Vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a vložíme do hrnce s vroucí vodou (voda by měla sahat asi do poloviny formy), přikryjeme pokličkou a vaříme asi 25 minut. Špejlí vyzkoušíme zda těsto nelepí. Vyjmeme z vodní lázně a necháme chvíli odpočnout. Vyklopíme a nakrájíme.

Dát si pozor na prostředek bábovky. Jak vřela voda dostala se mi dutým prostředkem až na knedlík, takže i ten plaval ve vodě, na chuti to sice nevadilo, ale spodek knedlíku byl dost mokrý :-( Příště raději dírku ve formě zkusit ucpat, třeba alobalem.

 

Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz

 

babovkovy_knedlik.jpg