Jdi na obsah Jdi na menu
 


Paštika s pepřem

20. 5. 2012

 

30 g másla

3 lžíce olivového oleje

1 cibule

3 stroužky česneku

1 lžíce tymiánových lístků

1 kg kuřecích jater

80 ml brandy

250 g másla

85 ml smetany na vaření

sůl, pepř

2 lžičky kuliček růžového pepře

2 lžičky kuličky zeleného pepře

2 lžičky kuliček černého pepře

 

Rozehřejeme 30 g másla a olej a smažíme na něm 2 minuty pokrájenou cibuli, česnek a tymián. Přidáme očištěná a nakrájená játra a další minutu opékáme. Do pánve vlijeme brandy a dusíme dokud se všechna tekutina neodpaří. Játrovou směs rozmixujeme s 250 g másla a smetanou dohladka. Podle chuti osolíme a ochutíme čerstvě namletým pepřem. Vymažeme máslem formu na biskupský chlebíček a vlijeme do ní paštiku. Necháme chladit v lednici alespoň 2 hodiny - lépe přes noc. Před podáváním vyklopíme z formy a posypeme barevným pepřem.

 

Zdroj: Kuchařka Deník Dity P.

 

pastika_s_peprem.jpg