Paštika s pepřem
30 g másla
3 lžíce olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce tymiánových lístků
1 kg kuřecích jater
80 ml brandy
250 g másla
85 ml smetany na vaření
sůl, pepř
2 lžičky kuliček růžového pepře
2 lžičky kuličky zeleného pepře
2 lžičky kuliček černého pepře
Rozehřejeme 30 g másla a olej a smažíme na něm 2 minuty pokrájenou cibuli, česnek a tymián. Přidáme očištěná a nakrájená játra a další minutu opékáme. Do pánve vlijeme brandy a dusíme dokud se všechna tekutina neodpaří. Játrovou směs rozmixujeme s 250 g másla a smetanou dohladka. Podle chuti osolíme a ochutíme čerstvě namletým pepřem. Vymažeme máslem formu na biskupský chlebíček a vlijeme do ní paštiku. Necháme chladit v lednici alespoň 2 hodiny - lépe přes noc. Před podáváním vyklopíme z formy a posypeme barevným pepřem.
Zdroj: Kuchařka Deník Dity P.