Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hustá kuřecí polévka s gnocchi

30. 1. 2022

1/2 kuřete (nebo skelet a kuřecí noha)
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
1 cibule
2 řapíky celeru
1 mrkev
3 stroužky česneku
1 lžička oregana
1 lžička tymiánu
2 lžíce hladké mouky
500 ml plnotučného mléka
2 lžíce dijonské hořčice
bobkový list
200 ml smetany na vaření
1 balení gnocchi
2 velké hrsti listového baby špenátu
sůl a pepř

V hrnci nebo papiňáku uvaříme z kuřete vývar. Po vychladnutí maso obereme a vodou použijeme viz níže. Na oleji a másle opečeme nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájený řapíkatý celer a mrkev, opékáme cca 5 minut. Přidáme nasekaný česnek, oregano a tymián, krátce osmažíme a vsypeme mouku, kterou opět krátce zasmahneme. Do hrnce vlijeme asi 1 litr kuřecího vývaru, vhodíme k němu bobkový list, hořčici a přivedeme k varu, přilijeme mléko a smetanu, vhodíme maso, na půlky překrojené gnocchi a vaříme je, dokud nevyplavou nahoru. Dochutíme solí a pepřem a po odstavení z plotny přidáme listy špenátu, ty necháme už jen zavadnout a můžeme podávat.

 

Zdroj: inspirováno časopisem Apetit 9/2018

 

husta_kureci_polevka_s_gnocchi.jpg