Zapečené mexické tortilly
2 lžíce olivového oleje
2 červené cibule
3 nejlépe různobarevné papriky
1 chilli paprička
220 g sterilovaných rajčat
8 tortill
1 svazek čerstvého koriandru (příp.petrželky)
200 g tvrdého sýru typu čedar (měla jsem doma zbytek balkánského sýra, tak jsem namíchala půl na půl)
200 ml zakysané smetany
200 g konzervy tmavých fazolí
sůl, pepř
Na pánvi osmahneme cibuli, papriky a půl chilli papričky, smažíme asi 8 minut, až papriky téměř změknou, Přidáme scezená a lehce vymačkaná rajčata, část koriandru a 2 minuty povaříme. Třetinu sýra nakrájíme na kostičky a zbytek nastrouháme a smícháme se zakysanou smetanou, zbytkem chilli papričky a koriandrem. Fazole i s nálevem rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem. Každou tortillu potřeme fazolovou pastou a poklademe paprikovou směsí. Zarolujeme jako palačinky, přeneseme do zapékací mísy a potřeme ochucenou zakysanou smetanou. Pečeme v troubě asi 30 minut při 170 °C.
Zdroj: Apetit 1/2006