Portobello burger
2 velké žampiony portobello
sůl, pepř
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
60 g sýra feta nebo balkánského sýra
1/2 cibule
hrst rukoly
2 burgrové housky
60 g majonézy
2 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžička kečupu
bylinky
Promícháme olivový olej s nadrceným česnekem a potřeme tím houby z obou stran, osolíme a opepříme. Na omáčku smícháme majonézu, chilli omáčku, kečup, bylinky a osolíme a opepříme. Houby buď ugrilujeme nebo osmažíme na trošce oleje z obou stran. Housku rozkrojíme, spodní polovinu pomažeme ochucenou majonézou, na ni položíme grilované portobello, nahoru plátky fety, cibuli nakrájenou na kolečka a lístky rukoly. Přiklopíme a podáváme.
Zdroj: Apetit 9/2010 (mírně poupraveno)