Jdi na obsah Jdi na menu
 


Portobello burger

3. 3. 2015

 

2 velké žampiony portobello

sůl, pepř

1 stroužek česneku

1 lžíce olivového oleje

60 g sýra feta nebo balkánského sýra

1/2 cibule

hrst rukoly

2 burgrové housky

60 g majonézy

2 lžíce sladké chilli omáčky

1 lžička kečupu

bylinky

 

Promícháme olivový olej s nadrceným česnekem a potřeme tím houby z obou stran, osolíme a opepříme. Na omáčku smícháme majonézu, chilli omáčku, kečup, bylinky a osolíme a opepříme. Houby buď ugrilujeme nebo osmažíme na trošce oleje z obou stran. Housku rozkrojíme, spodní polovinu pomažeme ochucenou majonézou, na ni položíme grilované portobello, nahoru plátky fety, cibuli nakrájenou na kolečka a lístky rukoly. Přiklopíme a podáváme.

 

Zdroj: Apetit 9/2010 (mírně poupraveno)

 

portobello_burger.jpg