Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podplamenník

3. 10. 2018

500 g hladké mouky
150 ml mléka
1 lžička cukru krupice
1 lžička soli
1 vejce
3 lžíce oleje
1/2 kostky droždí
2 uvařené brambory
nahoru:
400 g kysané smetany
200 g anglické slaniny
2 červené cibule

 

Ve vlažném mléce necháme vzejít kvásek přidáním kvasnic, cukru a lžičky mouky. Mezitím smícháme mouku, sůl, vejce, olej a nastrouhané brambory, nakonec vlijeme kvásek a vypracujeme těsto. Necháme kynout hodinu pod utěrkou. Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučenou desku, propracujeme a necháme ještě patnáct minut kynout. Po dokynutí vyválíme na sádlem vymaštěný plech. Potřeme kysanou smetanou, posypeme nakrájenou slaninou a cibulkou. Pečeme při 180 °C asi 20 minut. Okraje by měly být zlatavé.

Zdroj: www.tojenapad.sk

 

podplamennik.jpg