Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pizza s karamelovou cibulkou

29. 12. 2010

 

Těsto:

500 g hladké mouky

1/2 kostky droždí

1 - 2 dl vlažné vody

2 lžíce zakysané smetany

1 lžička soli

 

Náplň:

4 cibule

2 stroužky česneku

20 g másla

2 lžíce olivového oleje

2 lžičky cukru

200 g fety

rozmarýn

 

Na těsto smícháme mouku, droždí, zakysanou smetanu, sůl a dolíváme tolik vody, aby jsme těsto zpracovali. Těsto necháme do druhého dne uležet v lednici. Na náplň nakrájíme cibule na půlkolečky a společně s nasekaným česnekem opékáme na másle  asi 1/4 hodiny. Přidáme cukr a 2 minuty ještě opékáme. Z těsta vytvarujeme dvě pizzy (pokud se nám nedaří rozprostřít do tvaru kruhu, vyválíme na velikost plechu) a naneseme cibulovou náplň, posypeme fetou, rozmarýnem, pepřem a pokapeme olejem.

Pečeme na 200 °C asi 15 minut.

 

Zdroj: Apetit

 

pizza_s_karamelovou_cibulkou.jpg