Pizza s karamelovou cibulkou
Těsto:
500 g hladké mouky
1/2 kostky droždí
1 - 2 dl vlažné vody
2 lžíce zakysané smetany
1 lžička soli
Náplň:
4 cibule
2 stroužky česneku
20 g másla
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky cukru
200 g fety
rozmarýn
Na těsto smícháme mouku, droždí, zakysanou smetanu, sůl a dolíváme tolik vody, aby jsme těsto zpracovali. Těsto necháme do druhého dne uležet v lednici. Na náplň nakrájíme cibule na půlkolečky a společně s nasekaným česnekem opékáme na másle asi 1/4 hodiny. Přidáme cukr a 2 minuty ještě opékáme. Z těsta vytvarujeme dvě pizzy (pokud se nám nedaří rozprostřít do tvaru kruhu, vyválíme na velikost plechu) a naneseme cibulovou náplň, posypeme fetou, rozmarýnem, pepřem a pokapeme olejem.
Pečeme na 200 °C asi 15 minut.
Zdroj: Apetit