Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domácí citronové müsli

28. 9. 2015

 

200 g tekutého medu

150 g pomerančové marmelády

2 lžíce slunečnicového oleje

350 g ovesných vloček

100 g směsi semínek (dýňová, slunečnicová, sezamová...)

100 g směsi oříšků (mandlí, pistácií, lískových oříšků, kešu, ořechů....)

1 lžička soli

 

Na dokončení:

50 g kandovaného pomeranče

50 g kandovaného citronu

kůra ze 2 pomerančů

nesehnala jsem ani citronovou ani pomerančovou kůru - použila jsem sušené brusinky a mango (výborné)

 

Med, marmeládu a olej zahříváme v rendlíku asi 3 minuty. Všechny suché ingredience smícháme ve velké míse a vsypeme na plech vyložený pečícím papírem. Pokapeme medovou směsí a pečeme asi 45 minut při 160 °C dozlatova. Během pečení každých 10 minut promícháváme. Necháme vychladnout a pak do něj vmícháme kandované citrusy a kůru. Podáváme na jogurtu.

 

Zdroj: Apetit

 

citrusove_musli.jpg