Bulgur s masem a zeleninou
2 kuřecí prsa
1 velký hrnek bulguru
2 velké mrkve
2 velké šalotky
petrželka
3 dl kuřecího vývaru
1 lžíce oleje
balkánský sýr
sůl, gril.koření
Bulgur připravuje v poměru 1:2 (1 díl bulguru a 2 díly vody). Hrnek bulguru dáme do hrnce a zalijeme 2 hrnky horkého vývaru. Vaříme asi 3 minuty a pak necháme dojít pod pokličkou 15 minut.
Na jemno nakrájenou šalotku dáme do woku společně s na nudličky nakrájenou mrkví, na kousky nakrájenými prsíčky a petrželkou. Okořeníme solí a kořením, zakápneme olejem a orestujeme. Podlijeme vývarem (asi 1 dl) a krátce podusíme. Přidáme hotový bulgur a promícháme. Podáváme posypané balkánským sýrem.
Zdroj: www.mimibazar.cz