Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rajská omáčka 2

23. 2. 2016

 

 

3 cibule

5 velkých mrkví

½ celeru

bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření

700 g hovězího masa

100 g másla

1 lžíce hladké mouky

500 ml rajčatového pyré (passata)

pár oloupaných rajčat

skořice, cukr, sůl, pepř

1 smetana

 

Dáme k varu vodu s cibulí, celerem, 3 mrkvemi a částí koření. Do mírně vroucí zeleninové vody vložíme maso, vaříme na mírném ohni doměkka. Zbylou cibuli a mrkev nastrouháme nahrubo a osmažíme na másle spolu s kořením, poprášíme moukou  a lehce osmažíme. Zalijeme trochou chladné vody , promícháme na hladkou kašičku. Přilijeme ještě trochu vody nebo vývaru a počkáme až se směs prohřeje, přidáme passatu a loupaný rajčata, přidáme skořici, cukr a povaříme čtvrt hodiny. Dochutíme a rozmixujeme. Zjemníme smetanou.

 

Zdroj: Apetit

 

rajska_omacka2.jpg