Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře na paprice II

23. 2. 2016

 

 

Kuře (slepice - musí se déle vařit)

mrkev, petržel, celý pepř, nové koření

cibule

olej (máslo)

sladká paprika

hladká mouka na zahuštění

smetana na vaření

ocet, cukr, sůl

 

Kuře opláchneme, naporcujeme (zbavíme kůže, pokud chceme mít jídlo míň tučné) a společně s kořením, solí  a kořenovou zeleninou uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Vývar z kuřete zcedíme do hrnce a kuře obereme a nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme cibulku, poprášíme paprikou, krátce opečeme a posypeme moukou. Zalijeme vychladlým vývarem a povaříme, přidáme maso, smetanu a odstavíme. Mírně zchladlé (to aby se nám omáčka nezdrcla)  pak ochutíme octem, cukrem a solí dle chuti.

Podáváme s knedlíky, brambory, rohlíky nebo těstovinami, tak jak má kdo rád :-)

 

kure_na_paprice.jpg