Jdi na obsah Jdi na menu
 


BEF - smetanová hořčicová omáčka

6. 3. 2011

 

1/2 kg hovězího, vepřového nebo kuřecího maso (i čufty z mletého masa) dle libosti

sůl, pepř

olej

1 cibule

3 lžíce plnotučné hořčice

1 masox

1 šlehačka

1 zakysaná smetana

1 vrchovatá lžíce hladké mouky

citron

 

Maso nakrájíme na dlouhé nudličky. Cibuli necháme na oleji zesklovatět a přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme masox, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Rozmícháme hořčici, šlehačku, zakysanou smetanu a mouku a vlijeme na maso. Povaříme a na závěr dochutíme kůrou a šťávou z citronu. Podáváme s knedlíkem.

 

Zdroj: www.mimibazar.cz

 

bef_omacka.jpg