Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zapečené mleté maso se zelím

22. 2. 2016

 

½ hlávky červeného zelí

250 ml zeleninového vývaru

2 cibule

2 lžíce oleje

250 g mletého masa

sůl, pepř, petrželka

400 g brambor

 

Zelí nakrájíme a uvaříme ve 125 ml vývaru, dokud se vývar neodpaří.Cibuli zesklovatíme na oleji, přidáme maso a opečeme, osolíme a opepříme. Brambory nakrájíme na plátky a navrstvíme do tukem vymazané zapékací formy, na ně mleté maso a nakonec vařené zelí. Zalijeme zbývajícím vývarem a zapékáme asi 1 hodinu na 180 °C. Hotové posypeme petrželkou.

Máme - li málo času, můžeme použít červené sterilizované zelí.

 

 

zapecene_mlete_maso_se_zelim.jpg