Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plněná roláda z mletého masa

21. 2. 2016

 

1 kg mletého masa (dala jsem mix hovězího a vepřového)

3 druhy salámů po 15 - 20 dkg (např. šunka, anglická slanina, uzená krkovice...)

červená a žlutá paprika

niva

hořčice

 

Mleté maso ochutíme tak, jako na sekanou (třeba: rohlíky namočit do mléka, vejce, česnek, sůl, pepř, grilovací koření). Připravenou masovou směs rozprostřeme na alobal vymazaný olejem, potřeme hořčicí, poklademe salámy a po celé délce doprostřed dáme nakrájené  papriky a nivu. Přehneme z jedné a pak z druhé strany, uhladíme, aby se nám maso uprostřed spojilo. Vrch sekané potřeme trochou oleje, aby nám pak alobal šel dobře dolů. Pořádně zabalíme v alobalu a přeneseme na plech. Podlijeme vodou a pečeme asi 3/4 hodiny (dle potřeby doléváme vodu) Pak nahoře alobal roztrhneme a necháme asi 1/4 hodiny zezlátnout. Podáváme s bramborovou kaší.

 

Zdroj: www.mimibazar.cz

 

rolada_mlete_maso1.jpg  rolada_mlete_maso2.jpg