Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mleté maso v pečené bramboře

21. 2. 2016

 

4 velké nebo 8 menších brambor

2 PL olivového oleje

1 cibule

1 stroužek česneku

1 mrkev

1 řapík celeru

450 g mletého masa

2 lžíce nasekaných rajčat

1 lžíce worcesteru

300 ml vývaru

2 lžičky maizeny

tvrdý sýr

sůl, pepř

 

Umyté brambory (nejlépe nové) ve slupce pečeme na plechu cca 1 hodinu na 180 °C . Na oleji mezitím osmahneme nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer, přidáme mleté maso a opečeme. Přihodíme  oloupaná, nakrájená rajčata a dochutíme worcesterem, solí a pepřem. Zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí asi 40 minut. Nakonec zahustíme maizenou rozmíchanou v trošce vody. Upečené brambory nařízneme do kříže, zasypeme masovou směsí, posypeme strouhaným sýrem a chvilku v troubě zapečeme ( asi 15 minut) .

 

Zdroj: Apetit 

 

mlete_maso_v_pecene_brambore1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

mlete_maso_v_pecene_brambore.jpg