Kíma
1 velká cibule
2 stroužky česneku
4 cm kousek čerstvého zázvoru
3 lžíce oleje
chilli paprička
500 g mletého masa (mělo by být jehněčí, lze nahradit i vepřovým)
2 lžičky garam masaly
2 lžičky kurkumy
200 g rajčat
2 lžíce bílého jogurtu + k podávání
200 g hrášku
1 malý svazek koriandru
sůl, pepř
Nakrájenou cibuli, česnek, chilli a nastrouhaný zázvor rozmixujeme na pastu. V pánvi zahřejeme olej, přidáme umixovanou pastu a zahříváme ji, aby se výrazně rozvoněla. Vsypeme maso a opékáme. Přisypeme garam masalu a kurkumu a minutu opékáme, přidáme nakrájená rajčata, jogurt, sůl, a pepř a chvíli pečeme. Nakonec vsypeme hrášek, prohřejeme a vmícháme koriandr. Podáváme s chlebovými plackami nebo pitou a lžící jogurtu.
Zdroj: Apetit 6/2011