Karbanátky z mletého masa se sýrem feta
800 g mletého masa
100 g řeckého sýra feta
sůl, pepř
2 rohlíky
2 stroužky česneku
petrželka
2 vejce
50 g sušených rajčat
hladká mouka
Rohlíky namočíme do vody, poté vymačkáme a natrháme na kousky. Na rozpálené pánvi s troškou oleje orestujeme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Do mísy dáme mleté maso, osolíme a opepříme, přidáme petrželku, rohlíky, vejce, orestovanou cibuli s česnekem, na jemno nakrájená sušená rajčata, rozdrobený sýr feta a promícháme. Ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky, obalíme je v hladké mouce a opečeme na oleji z obou stran dozlatova. (můžeme též péct v troubě). Podáváme s kaší a se zeleninovým salátem. (případně tzatziky)
Zdroj: Lidl