Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dalmatské čufty

18. 2. 2016

 

 

1/2 kg mletého masa

2 rohlíky

4 lžíce hladké mouky

1 vejce

mletý pepř, drcený kmín, sůl

1 cibule

mletá paprika

rajský protlak

2 kolečka citronu

bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián

1/4 l kysané smetany

cukr

3 rajčata

1 velká nakládaná okurka

2 zelené papriky

10 dkg steril. hrášku

 

Rohlíky nakrájíme na kostky a namočíme do vody. Vymačkáme a smícháme s masem, moukou, vejcem, solí, pepřem, drceným kmínem. Ze směsi tvarujeme válečky, které ze všech stran opečeme na oleji ( v rámci zdravějšího stravování jsem je rozložila na lehce vymazaný plech, podlila vodou a pekla v troubě asi hodinu). Na oleji osmažíme cibuli, zaprášíme mletou sladkou paprikou, zahustíme moukou, zalijeme studenou vodou a nakonec přidáme rajský protlak. Povaříme. Po 10 minutách vaření přidáme plátky citronu, bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián a vaříme 20 minut, přidáme smetanu, přisladíme, přisolíme. Mezitím si nakrájíme papriky, oloupaná rajčata, nahrubo nastrouháme okurek, vmícháme hrášek a to celé přeneseme do trouby na čufty asi 15 minut před koncem pečení, přelijeme je scezenou rajčatovou omáčkou a dopečeme. Podáváme s rýží.

 

dalmatske_cufty.jpg