Hrách na maďarský způsob
200 g žlutého hrachu (může být i předvařený)
1 cibule
3 stroužky česneku
100 g slaniny
1 lžíce sladké papriky (chceme-li mít pokrm pikantnější, použijeme pálivou)
kmín, olej, sůl
1 lžíce rajského protlaku
200 g brambor
1 bujon (masox)
200 g klobásy
Hrách uvaříme doměkka. Slaninu nakrájíme na kostečky a opečeme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme, poté dáme protlak, prolisovaný česnek, papriku, kmín a promícháme. Brambory oloupeme, nakrájíme a vhodíme do směsi. Klobásky nasucho opečeme a spolu se scezeným hrachem smícháme s ostatním. Zalijeme vodou (horkou), aby bylo vše potopeno, vsypeme bujon, promícháme, přiklopíme a dáme na 1/2 hodiny dusit do trouby. Dochutíme solí. Podáváme s chlebem.
Zdroj: www.recepty.cz