Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čočkový hrnec s klobáskami a vínem

10. 9. 2013

 

300 g čočky (nejlépe červené)

4 klobásky

1 lžíce oleje

2 cibule

3 řapíky celeru

2 stroužky česneku

1 červená paprika

tymián

1 bobkový list

3 velká rajčata

4 lžíce rajčatového pyré

200 ml červeného vína

 

Použijeme-li hnědou čočku, namočíme ji přes noc do studené vody. Klobásky nakrájíme a opečeme nasucho. Vyjmeme je a na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, řapíkatý celer a nasekaný česnek. Přidáme na kostky nakrájenou papriku, tymián, bobkový list, oloupaná rajčata a pyré. Povaříme 5 minut. Vsypeme čočku, přilijeme víno a asi 400 ml vody. Navrch rozložíme klobásky, zakryjeme poklicí a pečeme v troubě 40 minut.

 

Zdroj: Apetit 6/2011

 

cockovy_hrnec.jpg