Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čočka po bostonsku

16. 1. 2013

 

2 lžíce oleje

3 cibule

150 g uzeného masa

4 lžíce libovolné hořčice

2 lžíce rajského protlaku

3 stroužky česneku

1 lžíce krystalového cukru

250 g uvařené čočky

200 g tvrdého sýra

sádlo

sůl

 

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, hořčici, protlak, nasekaný česnek, cukr a vše asi 10 minut restujeme za stálého míchání. Uvařenou čočku smícháme s masovou směsí a podle potřeby dosolíme. Zapékací mísu vymažeme sádlem a vsypeme do ní čočku. Pečeme v troubě při 180 °C asi 15 minut, pak zasypeme strouhaným sýrem a ještě krátce zapečeme. Podáváme s pečivem.

 

Zdroj: Gurmet 1/2012

 

cocka_po_bostonsku.jpg