Čočka po bostonsku
2 lžíce oleje
3 cibule
150 g uzeného masa
4 lžíce libovolné hořčice
2 lžíce rajského protlaku
3 stroužky česneku
1 lžíce krystalového cukru
250 g uvařené čočky
200 g tvrdého sýra
sádlo
sůl
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, hořčici, protlak, nasekaný česnek, cukr a vše asi 10 minut restujeme za stálého míchání. Uvařenou čočku smícháme s masovou směsí a podle potřeby dosolíme. Zapékací mísu vymažeme sádlem a vsypeme do ní čočku. Pečeme v troubě při 180 °C asi 15 minut, pak zasypeme strouhaným sýrem a ještě krátce zapečeme. Podáváme s pečivem.
Zdroj: Gurmet 1/2012