Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cizrna na paprice

26. 3. 2019

200 g suché cizrny nebo jedna plechovka vařené
olivový olej
3 cibule
1 lžíce sladké papriky
sůl
500 ml vývaru
1 pórek
250 ml smetany
citronová šťáva na dochucení

 

Podle návodu na obalu uvaříme cizrnu nebo slijeme konzervovanou. Na oleji opečeme cibuli doměkka. Za tři až čtyři minuty přisypeme papriku a asi lžičku soli. Zasmahneme, přilijeme několik lžic vývaru a pět minut povaříme.  Mezitím rozmixujeme polovinu cizrny s trochou vývaru nebo vody a hustou kaši. Ke směsi přidám orestovanou cibulku a znovu promixujeme. Kaši vrátíme do hrnce a přimícháme zbylo zcezenou cizrnu. Přihodíme kolečka pórku a prohřejeme. Do omáčky na závěr přilijeme smetanu. Ochutíme, dosolíme a okyselíme citronovou šťávou. Podáváme s bramborovými noky, těstovinami nebo knedlíky.

Zdroj: Bioabecednář Hanky Zemanové

 

cizrna_na_paprice.jpg