Jdi na obsah Jdi na menu
 


Králík po francouzsku

11. 2. 2016

 

1 králík

mletá paprika

10 dkg slaniny

olej

1 cibule

1 masox

2 dl červeného vína

5 kuliček pepře

2 bobkové listy

1 lžička tymiánu

trochu chilli (pro děti nedoporučuji-pálila je pusinka a tak jen maso a rýže bez omáčky :-o )

1 lžíce worcesteru

1 lžíce hladké mouky

hrst hrozinek

 

Do hrnce vlijeme půl litru vody, vhodíme kostku masoxu, pepř, bobkové listy, tymián, chilli, rozinky, worcester a necháme přejít varem, naposledy přilijeme víno a odstavíme.

Naporcujeme králíka, osolíme, posypeme paprikou. Na oleji opečeme slaninu nakrájenou na kostečky, vložíme králičí maso, opečeme z obou stran a vložíme do pekáče. Na pánev ke zbylé slanině přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Zaprášíme moukou a zalijeme vínovým vývarem. Nalijeme do pekáče na maso, pečeme zakryté asi hodinu na 200 °C. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

 

 

kralik_po_francouzsku.jpg