Voňavé rizoto
2 lžíce oleje
1 lžička římského kmínu
1 lžička hřčičného semínka
1 stroužek česneku
200 g mrkve
1 lžička koření garam masaly
1 lžička kurkumy
1/2 lžičky chilli (nemusí být)
200 g rýže basmati
sůl
100 g kešu oříšků
200 g hrášku
50 g sušených brusinek
Na oleji krátce opečeme římský kmín a hořčičné semínko. Přidáme plátky česneku a na drobné kostičky nakrájenou mrkev, koření garam masalu, kurkumu a chilli. Chvíli společně opečeme a přidáme 200 g rýže, osolíme, zalijeme 450 ml horké vody, přiklopíme a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu na minimum a necháme 15 minut dusit. Vmícháme nasucho opražené kešu, hrášek a brusinky. Dusíme ještě 5 minut. odstavíme a necháme pod pokličkou pět minut dojít.
Zdroj: Kuchařka ze Svatojánu