Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rizoto s houbami a mletým masem

21. 2. 2016

 

2 čtvrtlitrové hrnky dlouhozrnné rýže

300 g mletého masa

čerstvé houby nebo žampiony cca 250 g

1 lžíce sádla

2 cibule

50 g slaniny

1/4 litru vývaru z masoxu

sůl, pepř, mletá paprika - nejlépe uzená

 

Rýži uvaříme dle návodu na obalu. Na lžíci sádla uškvaříme nakrájenou slaninu a jednu nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme očištěné a nakrájené houby a podusíme, přisypeme mleté maso, posypeme pepřem, solí a paprikou a osmahneme. Podlijeme vývarem a půl hodiny dusíme pod poklicí. Vmícháme uvařenou rýži a dochutíme. Podáváme sypané tvrdým sýrem.

 

Zdroj: Kuchařka F1

 

rizoto_s_houbami_masem.jpg