Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rizoto Primavera

9. 2. 2016

 

300 g hrášku

4 cibule

3 jarní cibulky

1 lžíce olivového oleje

350 g rýže kulatozrnné

100 ml bílého vína

1 stroužek česneku

250 g fazolových lusků

1,3 l drůbežího vývaru

80 g másla

100 g parmezánu

sůl, pepř

 

Na oleji a ½ másla zesklovatíme cibuli a česnek, vsypeme rýži a až začne syčet přilijeme víno, po odpaření přidáme asi 1 a ½ sběračky vařícího vývaru. Od této doby by mělo rizoto být hotové asi za 18 – 20 minut. Stále mícháme a zbytek vývaru udržujeme mírně vroucí. Další dávku vývaru přidáme vždy až se předchozí vsákla. Po 14 minutách přidáme k rýži zeleninu, sůl a pepř. Až je hotovo (vývar se nemusí spotřebovat) vmícháme zbytek másla a sýr, zastříkneme vývarem a 3 minuty necháme pod pokličkou dojít.

 

Zdroj:  Apetit