Jambalaya s kuřecím masem a chorizem
1 lžíce olivového leje
2 kuřecí prsa
1 cibule
1 červená paprika
2 stroužky česneku
75 g klobásky choriza
1 lžíce koření cajun (sušený česnek, cibule, chilli, pepř, hořčice a celer - obchody s kořením)
250 g dlouhozrnné rýže
400 g konzerva rajčat
350 ml kuřecího vývaru
sůl, pepř
V hluboké pánvi rozehřejeme olej, vsypeme na nudličky nakrájené kuřecí prsa, osolíme, opepříme a opékáme asi 8 minut. Maso vyjmeme a do pánve dáme na plátky nakrájenou cibuli, po změknutí přidáme na proužky nakrájenou papriku, nadrcený česnek, na kolečka nakrájenou klobásu, koření a opékáme dalších 5 minut. Vmícháme maso, rýži a vše zalijeme rajčaty a vývarem. Přiklopíme poklicí a vaříme na mírném ohni 20 - 25 minut, dokud rýže nezměkne. Promícháme a dochutíme solí a pepřem.
Zdroj: Apetit 5/2011