Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hovězí po čínsku se zázvorem

29. 1. 2018

3 lžíce oleje (sádla)
1,25 kg hovězí kližky nebo zadního
2 cibule
50 g čerstvéo zázvoru
3 stroužky česneku
2 lžičky koření pěti vůní
6 hvězdiček badyánu
1 lžička kuliček černého pepře
100 g tmavého třtinového cukru
100 ml sojové omáčky
2 lžíce rajčatového protlaku
600 ml hovězího vývaru

 

Ve větším hrnci vhodném do trouby rozehřejeme olej a po částech na něm opečeme maso, pak ho dáme bokem. Cibuli, zázvor a česnek rozmixujeme. Z hrnce slijeme přebytečný tuk, dáme do něj pastu, podlijeme trochou vody, za stálého míchání povaříme do změknutí, nasypeme koření pěti vůní, badyán, pepř a minutu míchejme. Pak přidáme cukr, sojovou omáčku a protlak. Nakonec do hrnce vrátíme maso, vše zalijeme vývarem a pečeme zakryté v troubě při 160 °C 2 1/2 hodiny. Podáváme s rýží.

 

Zdroj: Apetit 2/2012

 

hovezi_po_cinsku_se_zazvorem.jpg