Hovězí na víně s brusinkami
2 lžíce hladké mouky
pepř a sůl
1 kg hovězího zadního masa
olej
3 cibule
250 ml červeného vína
350 ml vývaru
3 lžíce brusinek
Mouku osolíme, opepříme a obalíme v ní nakrájené hovězí maso. Opečeme na pánvi z obou stran a vyndáme z pánve. Na zbytku oleje osmažíme na půlkolečka nakrájené cibule, maso dáme k cibuli, zalijeme vínem a vývarem a přivedeme k varu, ztlumíme oheň a pod pokličkou dusíme asi hodinu a půl. Během dušení podléváme, aby se maso nepřichytlo ke dnu nádoby.(není vhodné dělat v tlakovém hrnci - připálilo se mi :-o ) Přidáme brusinky a dochutíme solí.
Podáváme s bramborovou kaší - dobrá byla tahle - uvařená a vyšlehaná s mrkví a pasitnákem.
Zdroj: Magazín Albert