Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aromatické dušené hovězí

6. 4. 2011

 

4 lžíce oleje

150 g anglické slaniny

2 cibule

2 stroužky česneku

1 chilli paprička (pokud budou jíst děti nutno vynechat nebo nahradit kapií)

1,5 kg hovězího masa nejlépe kližky

2 lžíce hladké mouky

600 ml vývaru

1 konzerva krájených rajčat

1 lžička cukru

1 lžička mletého chilli

1 svitek skořice

50 g čokolády na vaření

sůl, pepř

 

Na oleji osmahneme nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme nakrájený česnek a chilli a pár minut opečeme. Směs přesuneme do kastrolku v kterém pak budeme vše dusit v troubě. Maso nakrájíme na menší kousky a obalíme v hladké mouce, po částech ze všech stran opečeme v pánvi, v níž jsme smažili slaninu (podle potřeby přidáváme olej). Opečené maso přidáme do hrnce, osolíme a opepříme. Výpek v pánvi zalijeme vývarem a chvíli povaříme. Pak přilijeme do kastrůlku k masu, přidáme rajčata, cukr a skořici, na plotně přivedeme k varu a přemístíme do vyhřáté trouby. Dusíme hodinu a půl při 160 °C. Vyjmeme z trouby a vmícháme čokoládu. Podáváme s rýží, těstovinami, brambory nebo houskovou knedlíkem.

 

Zdroj: Apetit 2/2006

 

aromaticke_dusene_hovezi.jpg