Jdi na obsah Jdi na menu
 


Houbový koláč

24. 2. 2016

 

200 g hladké mouky

špetka jedlé sody

špetka soli

1 vejce

100 g másla

2 lžíce vody

 

Náplň:

2 lžíce másla

2 jarní cibulky

300 g směsi hub (podušených zmrazených nebo čerstvých)

200 g sýra - blaťácké zlato

250 ml husté zakysané smetany

2 vejce

sůl, pepř

1/2 lžičky tymiánu

 

Smícháme mouku, sůl, sodu a přidáme vejce, máslo a vodu, zpracujeme v těsto a dáme na půl hodiny odpočinout do lednice.

V pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibulky, přisypeme houby a podusíme , osolíme, opepříme a přisypeme tymián. V míse smícháme strouhaný sýr, zakysanou smetanu a vejce a přimícháme zchladlé houby. Těsto rozválíme na tenký plát a přeneseme do koláčové formy (případně jestli nám to nejde tak ho prostě do formy namačkáme ) Naneseme houbovou směs a pečeme při 180 °C asi půl hodiny.

 

Zdroj: Apetit

 

houbovy_kolac.jpg