Jdi na obsah Jdi na menu
 


Houbový boršč

23. 1. 2011

 

100 g slaniny

1 cibule

5 brambor

200 g kořenové zeleniny

500 ml hovězího vývaru

200 g čerstvých hub (mražených...)

500 g kysaného zelí

200 g hlávkového zelí

špetka soli a pepře

6 kuliček nového koření

4 bobkové listy

2 červené řepy

3 lžíce kečupu

1 zakysaná smetana

 

Nakrájíme slaninu na čtverečky a opečeme, přihodíme na jemno nasekanou cibuli a zpěníme na rozpuštěné slanině. Přidáme na kostečky nakrájené brambory, kořenovou zeleninu, vývar, houby (podušené) a oboje zelí, okořeníme a vaříme doměkka. Řepu uvaříme zvlášť v celku, vychladlou oloupeme a nakrájíme, přihodíme do hrnce k zelenině a přilijeme kečup, krátce povaříme a odděláme z plotny. Nakonec zamícháme smetanu.

 

Zdroj: Pošli recept 10/2010

 

houbovy_borsc.jpg