Zadělávaná kuřecí srdíčka
600 g kuřecích srdíček
250 g mrkve (můžeme dát směs mrkve a kedlubny)
200 g mražené kukuřice
1 smetana na vaření
40 g hladké mouky
6 lžic másla
4 kuličky nového koření
1 lžička celého pepře
sůl (můžeme použít bylinkovou sůl)
citrónová šťáva dle chuti
Srdíčka uvaříme ve vodě spolu s novým kořením a pepřem, před koncem vaření přidáme sůl. Na 2 lžících másla orestujeme nastrouhanou mrkev a kukuřici. Z mouky a zbylého másla připravíme jíšku a zalijeme zchladlým vývarem. Necháme asi 10 minut vařit a přidáme zeleninu a maso a povaříme spolu asi 5 minut, přidáme smetanu a dochutíme citrónovou šťávou a solí. Podáváme s rýží.