Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pečené kuře s nádivkou

17. 2. 2016

 

 

1 kuře

sůl, kmín

sádlo

na nádivku:

8 rohlíků

200 ml mléka

100 g másla

4 vejce

1 lžička soli

1/2 hrnku nahrubo nasekaných vlašských ořechů

2 stroužky česneku

petrželka

10 plátků slaniny

 

Mléko smícháme se žloutky a rozpuštěným máslem. Nalijeme na nakrájené rohlíky a necháme chvíli stát. Přidáme ořechy, petrželku, sůl, prolisovaný česnek a sníh z bílků. Nádivku naplníme do kuřete a můžeme vložit i pod kůži nad prsíčky. Ze zbytku nádivky uděláme válečky a omotáme je slaninou.Kuře svážeme a potřeme sádlem, osolíme a okmínujeme. Vložíme ho do pekáčku prsíčky nahoru a podložíme ho špejlemi, aby se nepřichytlo. Pečeme nejprve 15 minut na 190°C, pak zalijeme hrnkem horké vody. Po dalších 15 minutách přidáme ke kuřeti slaninové rolky a každých 10 - 15 minut podléváme vypečeným tukem. Pokud je šťávy málo podlijeme dalším hrnkem vody. Asi za hodinu po přidání rolek by mělo být kuře hotové. Podáváme s brambory.

 

Zdroj: Apetit

 

pecene_kure_s_nadivkou.jpg