Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuřecí stehna s rajčaty a mascarpone

2. 8. 2014

 

2 lžíce olivového oleje

6 kuřecích stehen

sůl

1 cibule

2 stroužky česneku

špetka drceného chilli

2x400 g konzerva krájených rajčat

1 bobkový list

4 lžíce mascarpone

1 lžíce kaparů (nemusí být)

svazek bazalky

 

Kuřecí stehna osolíme a opečeme na oleji po obou stranách dozlatova. Pečeme v nízkém litinovém kastrolu nebo pekáčku vhodném na sporák i do trouby. Vyjmeme a dáme stranou.

do uvolněného hrnce přidáme cibuli, česnek, chilli a opékáme asi 4 minuty dosklovata. Zalijeme rajčaty, přidáme bobkový list, osolíme a přivedeme k varu. Ztlumíme a vaříme 15 minut do zhoustnutí. Vmícháme kapary a navrch položíme opečené kuře. Dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi hodinu až bude maso měkké a omáčka zhoustne. Do omáčky vmícháme mascarpone a bazalku a podáváme. Vhodná příloha je gnocchi nebo rýže.

 

Zdroj: Apetit 7/2014

 

kureci_stehna_s_rajcaty.jpg