Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře s nádivkou z kuskusu

10. 10. 2016

3 lžíce rozinek
100 ml červeného vína
250 g kuskusu
50 g mandlových lupínků
100 g lučiny
1 vejce
sůl
petrželka nebo pažitka
1 střední kuře
200 g anglické slaniny
100 g másla

 

Rozinky namočíme na 30 minut do vína. Kuskus připravíme dle návodu na obalu. Mandle opražíme dozlatova na suché pánvi. Kuskus, lučinu, vejce, okapané rozinky, většinu mandlí, pažitku a sůl dobře promícháme. Kuře osolíme zvenku i uvnitř, naplníme nádivkou a otvor zašpendlíme jehlicí nebo špejlí. Ze zbylé nádivky uděláme bochánky a každý ovineme plátkem slaniny. Kuře i bochánky rozložíme na plech, poklademe kousky másla, podlijeme vodou a pečeme při 200 °C asi 40 minut. Poté odstraníme bochánky, kuře pokryjeme plátky slaniny, posypeme mandlemi a dopečeme dozlatova.

 

Zdroj: F.O.O.D

kure_s_nadivkou_kuskus.jpg