Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře s hořčicí a pastinákem

24. 4. 2015

 

2 lžíce olivového oleje

8 kuřecích paliček

2 cibule

350 g pastináku

300 ml zeleninového vývaru

2 lžíce hrubozrnné hořčice

2 lžíce tekutého medu

sůl, pepř, tymián

 

Na polovině oleji opečeme kuřecí paličky ze všech stran dozlatova a dáme stranou. Zahřejeme zbývající olej a opečeme cibuli a na hranolky nakrájený pastinák trvá to asi 5 minut. Přidáme kuře, horký vývar smícháme s hořčicí a medem a vlijeme k ostatním ingrediencím, posypeme tymiánem a přivedeme k varu. Přiklopené dusíme 45 minut. Osolíme a opepříme.

Jako přílohu jsem použila tarhoňu (Lidl).

 

Zdroj: Apetit 4/2009

 

kure_s_horcici_a_pastinakem.jpg