Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře na rozmarýnu s novými bramborami a zeleným chřestem

30. 5. 2015

 

750 g nových brambor

1 palice česneku

sůl, pepř

1 lžíce olivového oleje

1 citron

rozmarýn

kuřecí horní stehna nebo paličky

svazek chřestu

 

Omyté a rozpůlené brambory, na stroužky rozebraný česnek, sůl a pepř nasypeme do pekáče, postříkáme olejem a trochou šťávy z rozpůleného citronu, pak citron rozkrájíme na kousky a taky přihodíme do pekáče. Obsah promícháme, zakryjeme alobalem a pečeme 15 minut při 200 °C. Odstraníme alobal a vmícháme rozmarýn, kuřecí kousky osolíme a opepříme a naskládáme společně s oloupaným chřestem do pekáček. Pečeme dalších 30 - 45 minut.

 

Zdroj: Apetit 5/2014

 

kure_na_rozmarynu.jpg