Kuře na pivě
1 kuře
sůl, pepř
3 lžíce oleje
1 cibule
6 žampionů (nebo jiných čerstvých hub)
200 ml světlého piva
1 lžíce hladké mouky
800 ml kuřecího vývaru
200 ml smetany ke šlehání
Kuře rozporcujeme na menší dílky a osolíme a opepříme. V hrnci rozpálíme olej a opečeme na něm porce kuřete ze všech stran. Maso vyjmeme a dáme stranou. Do hrnce vsypeme nakrájenou cibuli a osmahneme ji doměkka, přidáme nakrájené houby a vše zalijeme pivem. Necháme vyvařit tekutinu zpět na tuk, zaprášíme moukou a krátce orestujeme. Do hrnce vrátíme kuře, zalijeme vývarem, přiklopíme poklicí a zvolna dusíme asi 45 minut. Jakmile je kuře měkké, přilijeme smetanu a 1 minutu povaříme.
Zdroj: Apetit 2/2012