Kuře na marocký způsob
2 lžíce olivového oleje
2 kuřecí stehna
1 cibule
1 citron
1 stroužek česneku
kousek zázvoru
2 lžičky koření (kmín, paprika, sušená cibule, česnek, petrželka, koriandr, chilli, kurkuma, pepř a sůl)Arabská směs
230 ml drůbežího vývaru
1 lžička medu
pepř, sůl
Na jedné lžíci oleje opečeme asi 5 minut osolené a opepřené kuře kůží dolů. Poté kuře obrátíme, přisypeme cibuli a opékáme zhruba 5 minut.Mezitím rozpůlíme citron, z jedné poloviny odkrojíme čtvrtku a i s kůrou ji nasekáme najemno. Hodíme do mixéru spolu s česnekem, olejem, zázvorem a kořením a zpracujeme na pastu. Přidáme pastu do pánve a asi minutu zahříváme, zalijeme vývarem a medem a přivedeme k varu. Stáhneme plamen, přikryjeme a dusíme asi 30 minut. Posledních 5 minut necháme bez poklice, aby se omáčka zahustila.
Zdroj: Apetit