Jdi na obsah Jdi na menu
 


Husa pomalu pečená

12. 11. 2017

1 husa
sádlo
2 cibule
jablko
sůl
kmín

 

Husu naporcujeme, nasolíme a nakmínujeme, vložíme do příklopného kastrolu a dáme do druhého dne odležet do chladna. Druhý den opečme na sádle na kolečka nakrájenou cibuli a vložíme na dno pekáče kde budeme péci husu, poklademe ještě plátky jablek a na ně položíme kousky masa. Podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a pečeme při 120 °C 5 hodin. Po upečení dáme do chladna do dalšího dne. V den D pečeme další hodinu na 120 °C, pak maso odklopíme a pečeme při 200 °C aby husa chytla barvu a zkřupla kůrčička. Podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem.

Zdroj:
https://www.stream.cz/menudomu/10019800-svatomartinske-pomalu-pecene-husi-stehno

 

husa_pomalu_pecena.jpg