Domácí kebab
Těsto:
1/2 kostky droždí
1/4 l vlažné vody
1 lžička soli
špetka cukru
8 lžic olivového oleje
500 g hladké mouky
Náplň:
kuřecí prsa (vepřová kýta)
koření Gyros
sůl, olej
ledový salát
rajče
cibule
jogurtový dresink (nebo jogurt s bylinkami)
Maso nakrájíme na tenké proužky, posypeme kořením gyros, osolíme a zalijeme 2 lžícemi oleje. Necháme marinovat v lednici alespoň dvě hodiny, nejlépe přes noc.
Droždí rozdrobíme do vody a utřeme dohladka. Ostatní suroviny na chleba připravíme do mísy a přidáme droždí s vodou a zpracujeme na pružné hladké těsto. Rozdělíme na 6 dílů a vyválíme z nich placky asi 0,5 cm silné, položíme na plech vyložený pečícím papírem a pod utěrkou necháme 15 minut kynout. Pečeme při 225 °C asi 12 minut. Chleby by se nám měly pěkně vyboulit, ale když se tak nestane, nic se neděje, rozříznout jdou i placatý:-) Maso osmahneme na pánvičce. Zeleninu nakrájíme a připravíme jogurtový dresink (já dávám do jogurtu bylinkovou sůl a koření na zaziky. Chleba rozřízneme a naplníme.
Zdroj: www.mimibazar.cz